Strona 1 z 2

Problem z all media server

PostNapisane: 17 sie 2012, o 10:53
przez bczyzowski
Witam, zainstalowałem allmediaserver, zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją lecz telewizor nie wyszukuje mojego serwera pomimo, że z komputera telewizor jest widoczny. Jak rozwiązać ten problem?

Re: Problem z all media server

PostNapisane: 17 sie 2012, o 22:03
przez Arczi
czy suwak "ONLINE" jest włączony (pomarańczowy) i w samym programie widoczny jest serwer?

tak jak tu?
http://allmediaserver.org/pl/help

Re: Problem z all media server

PostNapisane: 28 sie 2012, o 08:00
przez corvin
U mnie dokładne taki sam problem suwak jest pomarańczowy a TV nie widzi urządzenia

Re: Problem z all media server

PostNapisane: 8 wrz 2012, o 17:27
przez michello
u mnie też nie da się odtwarzać plików z serwera na telewizorze. Telewizor (Sony KDL-42EX500) widzi serwer All Media Server, ale przy diagnostyce wyskakuje komunikat "Nie można znaleźć kompatybilnych plików", w efekcie serwer nie jest widoczny na liście video, muzyka ani zdjęcia.

Re: Problem z all media server

PostNapisane: 13 wrz 2012, o 10:45
przez Adino
U mnie tak samo, na Sony KDL-46EX500 mam ten sam komunikat.

Re: Problem z all media server

PostNapisane: 18 wrz 2012, o 22:54
przez Barth
Niestety ale podejrzewam ze TV sony (mój 46V5500) odtwarzają natywnie tylko mpeg2 i dopóki ALLMediaServer nie będzie miał możliwości 'transkodowania' do tego formatu Sony Bravia nic nie zobaczy. Pozdrawiam

Re: Problem z all media server

PostNapisane: 19 wrz 2012, o 11:03
przez Arczi
ALLMediaServer transkoduje do mpeg2, w nagłówku jest wysyłana informacja o tym i jeżeli TV nie potrafi nietranskodowanego filmu odtworzyć powinien brać film transkodowany...

dam dzisiaj tu na forum wersję, która wysyła tylko obraz transkodowany - zrobimy test czy wtedy u Was jest OK?

Re: Problem z all media server

PostNapisane: 19 wrz 2012, o 16:17
przez Arczi
Proszę sprawdzić i dać znać, czy działa oglądanie plików mp3 i/lub zdjęć jpg?

Jeżeli jest problem dalej i TV nie widzi żadnych plików proszę zmienić w Setup na inne IP z listy - być może program nie rozpoznał poprawnie właściwego IP.

W firewalach musi być zezwolenie na łączenie się programu ALLMediaServer.exe i MediaServer.exe !!!

Re: Problem z all media server

PostNapisane: 23 wrz 2012, o 21:21
przez gothic77
Witam.

Mam również problem taki jak w postach up
DLNA mam na BD 570 LG - zapora wyłączona i inne serwery widzi bez problemu.
Zmiana IP - nic nie daje, bo ani na WIFI, ani przez LAN nie łapie mojego odtwarzacza oraz na odtwarzaczu serwera.

Jak może być przyczyna, bo chciałem się tym serwerem pobawić.

Re: Problem z all media server

PostNapisane: 23 wrz 2012, o 21:56
przez Arczi
Jaki Windows?
Rozumiem że Online jest zółte/włączone?
czy na liście "wykryte odtwarzacze" widać odtwarzacz (BD 570 LG)?
czy na liście "wykryte servery" widać ALLmediaServer?