Jeżeli komuś nie działa PILOT prosimy o kontakt

20 lis 2015, o 20:50


  • Program na notebooku i w telefonie się uruchamia.
    Działa sterowanie myszką w komputerze z telefonu.
    Ale sterowanie AllPlayerem z telefonu nie działa. Zarówno w komputerze, jak i w telefonie pokazywane jest połączenie.
    W telefonie reaguje tylko przycisk "Play".
    Nie działa też zdalna klawiatura. Po wybraniu ikony klawiatury klawisze nie pokazują się.
    Przesyłanie plików również nie działa.
    Remiasz
     

20 lis 2015, o 20:58


  • Uzupełnienie:
    2. Android 5.0
    3. Samsung Note 3
    4. W tej samej. Aplikacja na notebooku i w telefonie pokazują nawiązanie połączenia
    5. Myślę, że nie bo sterowanie myszką działa
    6. Windows 10
    7. Router własny TP-Link Archer C7
    Remiasz
     



  • 1. Na smartfonie aplikacja działa, nie zawiesza się. Jednak ALLPlayer na komputerze po chwili używania pilota przestaje działać
    2. Android 4.2.2
    3. Samsung Galaxy s2 plus
    4. Telefon i komputer są w tej samej sieci
    5. Program na PC nie jest blokowany przez firewall/antywirusa
    6. Windows 10
    7. Router kupiony w sklepie - nie kablówki etc.
    Pozdrawaim
    tytus
     



  • Witam tel to SAMSUNG A5 SM-A500FU Android to 5,0,2 pilot widzi IP komputera lecz nie chce się łączyć i wiesza się po próbie połączenia pobranie kodu też nie wyszło lipa co robić
    hyperion
    Problem
     
    Posty: 2
    Dołączył(a): 15 sty 2016, o 20:47



  • komp to win 10 router tp link inne urządzenia tel tv drukarki działają a pilot nie
    hyperion
    Problem
     
    Posty: 2
    Dołączył(a): 15 sty 2016, o 20:47



  • Witam. Nie mam problemu ze sterowaniem ani połączeniem, ale gdy już to zrobię to np podczas oglądania filmu wyskakuje mi komunikat, że 'allplayer przestał działać' zwłaszcza gdy wyjdę z pilota w telefonie czasem przy sterowaniu jak by jakiś błąd był. Tel Samsung Galaxy S5 Plus android 5.0.2 Win 8.1 Router Tp-Link.
    Kunpao
     




  • Witam

    Mam problem z Pilotem na windows 10. Po instalacji i uruchomieniu wykrywa sieć, ale... niewłaściwą... W Setupie podaje IP i Port komputera:
    192.168.159.1 : 8889
    Ale jest to IP wirtualnego sterownika sieci dla VMWare...
    Czy mogę zmusić Playera by wybierał inną sieć???

    Poniżej informacje zwracane przez IPConfig:

    > ipconfig

    Windows IP Configuration


    Ethernet adapter Ethernet:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :

    Wireless LAN adapter Połączenie lokalne* 12:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :

    Wireless LAN adapter Połączenie lokalne* 3:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :

    Ethernet adapter Ethernet 2:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :

    Ethernet adapter VMware Network Adapter VMnet1:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::c10:6e2a:3b9:ae91%20
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.247.1
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :

    Ethernet adapter VMware Network Adapter VMnet8:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::996:67f:9ea7:cdfe%19
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.159.1
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :

    Wireless LAN adapter Wi-Fi:

    Connection-specific DNS Suffix . : nazwasieci
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::e154:da5:79ae:23d4%3
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.113
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.2

    Ethernet adapter Połączenie sieciowe Bluetooth:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Denej
     



  • w wersji 1.3 na androidzie nie trzeba wpisywać IP - można je wybrać z listy - czy w tej wersji jest OK?

    jeżeli jest problem może zmiana portu pomoże na inny na PC i Androidzie?
    Avatar użytkownika
    Arczi
    Administrator
     
    Posty: 122
    Dołączył(a): 25 sie 2008, o 15:14



  • Nie, to nie o androida chodzi... No bo jak Pilot na PC próbuje słuchać na innym IP... A ponieważ to wirtualna karta sieciowa to Telefon nijak się do tej sieci nie podłączy... Zmiana portu też nie pomoże bo sieć nie ta, a IP nie mogę zmienić (na PC)
    Denej
     

Poprzednia stronaNastępna strona


Powrót do ALLPlayer 1.0 i Pilot do ALLPlayera dla Android




Informacja
  • Kto przegląda forum
  • Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
cron