Strona 10 z 12

Pilot nie steruje AllPlayer'em

PostNapisane: 20 lis 2015, o 20:50
przez Remiasz
Program na notebooku i w telefonie się uruchamia.
Działa sterowanie myszką w komputerze z telefonu.
Ale sterowanie AllPlayerem z telefonu nie działa. Zarówno w komputerze, jak i w telefonie pokazywane jest połączenie.
W telefonie reaguje tylko przycisk "Play".
Nie działa też zdalna klawiatura. Po wybraniu ikony klawiatury klawisze nie pokazują się.
Przesyłanie plików również nie działa.

Pilot nie steruje AllPlayer'em

PostNapisane: 20 lis 2015, o 20:58
przez Remiasz
Uzupełnienie:
2. Android 5.0
3. Samsung Note 3
4. W tej samej. Aplikacja na notebooku i w telefonie pokazują nawiązanie połączenia
5. Myślę, że nie bo sterowanie myszką działa
6. Windows 10
7. Router własny TP-Link Archer C7

Re: Jeżeli komuś nie działa PILOT prosimy o kontakt

PostNapisane: 25 lis 2015, o 22:00
przez tytus
1. Na smartfonie aplikacja działa, nie zawiesza się. Jednak ALLPlayer na komputerze po chwili używania pilota przestaje działać
2. Android 4.2.2
3. Samsung Galaxy s2 plus
4. Telefon i komputer są w tej samej sieci
5. Program na PC nie jest blokowany przez firewall/antywirusa
6. Windows 10
7. Router kupiony w sklepie - nie kablówki etc.
Pozdrawaim

Re: Jeżeli komuś nie działa PILOT prosimy o kontakt

PostNapisane: 15 sty 2016, o 20:59
przez hyperion
Witam tel to SAMSUNG A5 SM-A500FU Android to 5,0,2 pilot widzi IP komputera lecz nie chce się łączyć i wiesza się po próbie połączenia pobranie kodu też nie wyszło lipa co robić

Re: Jeżeli komuś nie działa PILOT prosimy o kontakt

PostNapisane: 15 sty 2016, o 21:03
przez hyperion
komp to win 10 router tp link inne urządzenia tel tv drukarki działają a pilot nie

Re: Jeżeli komuś nie działa PILOT prosimy o kontakt

PostNapisane: 6 lut 2016, o 20:58
przez Kunpao
Witam. Nie mam problemu ze sterowaniem ani połączeniem, ale gdy już to zrobię to np podczas oglądania filmu wyskakuje mi komunikat, że 'allplayer przestał działać' zwłaszcza gdy wyjdę z pilota w telefonie czasem przy sterowaniu jak by jakiś błąd był. Tel Samsung Galaxy S5 Plus android 5.0.2 Win 8.1 Router Tp-Link.

Re: Jeżeli komuś nie działa PILOT prosimy o kontakt

PostNapisane: 4 mar 2016, o 22:31
przez Arczi
Proszę sprawdzić wersję 1.3 na PC i dajcie znać czy powyższe problemy ustały?

http://www.allplayer.org/ALLRemote/ALLRemote.exe

Re: Jeżeli komuś nie działa PILOT prosimy o kontakt

PostNapisane: 7 mar 2016, o 09:20
przez Denej
Witam

Mam problem z Pilotem na windows 10. Po instalacji i uruchomieniu wykrywa sieć, ale... niewłaściwą... W Setupie podaje IP i Port komputera:
192.168.159.1 : 8889
Ale jest to IP wirtualnego sterownika sieci dla VMWare...
Czy mogę zmusić Playera by wybierał inną sieć???

Poniżej informacje zwracane przez IPConfig:

> ipconfig

Windows IP Configuration


Ethernet adapter Ethernet:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :

Wireless LAN adapter Połączenie lokalne* 12:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :

Wireless LAN adapter Połączenie lokalne* 3:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :

Ethernet adapter Ethernet 2:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :

Ethernet adapter VMware Network Adapter VMnet1:

Connection-specific DNS Suffix . :
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::c10:6e2a:3b9:ae91%20
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.247.1
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . :

Ethernet adapter VMware Network Adapter VMnet8:

Connection-specific DNS Suffix . :
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::996:67f:9ea7:cdfe%19
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.159.1
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . :

Wireless LAN adapter Wi-Fi:

Connection-specific DNS Suffix . : nazwasieci
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::e154:da5:79ae:23d4%3
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.113
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.2

Ethernet adapter Połączenie sieciowe Bluetooth:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :

Re: Jeżeli komuś nie działa PILOT prosimy o kontakt

PostNapisane: 7 mar 2016, o 23:45
przez Arczi
w wersji 1.3 na androidzie nie trzeba wpisywać IP - można je wybrać z listy - czy w tej wersji jest OK?

jeżeli jest problem może zmiana portu pomoże na inny na PC i Androidzie?

Re: Jeżeli komuś nie działa PILOT prosimy o kontakt

PostNapisane: 8 mar 2016, o 10:22
przez Denej
Nie, to nie o androida chodzi... No bo jak Pilot na PC próbuje słuchać na innym IP... A ponieważ to wirtualna karta sieciowa to Telefon nijak się do tej sieci nie podłączy... Zmiana portu też nie pomoże bo sieć nie ta, a IP nie mogę zmienić (na PC)