Allplayer 6.9 nie wyświetla dolnej części obrazu.

Najnowszy ALLPlayer, życzymy mało problemów, ale jak jakieś znajdziecie to je naprawimy!


  • Jak w temacie Allplayer nie wyświetla dolnej części obrazu nie pomagają różne ustawienia obrazu. Pomaga, ale tylko połowicznie takie ustawienie Obraz/wyjście wideo/Overlay Mixer. Wówczas obraz zmienia się na prawidłowy i jest ogólnie ok. Ale jak wyłączę Allplayer i znowu załączę jakiś film to mam biały obraz i dźwięk. Wtedy znowu w ustawieniach muszę ustawić Wideo mixing renderer 9 renderless. Nie mam już pomysłu co z tym zrobić kodeki mam pobrane nowe, ogólnie system świeży bo przeszedłem na Windows 7. Ktoś ma jakiś pomysł?
    Auriol
    Problem
     
    Posty: 4
    Dołączył(a): 23 lis 2016, o 21:15



  • 0. odinstaluj całkiem allplayera i zainstaluj ponownie koniecznie nowo pobraną wersję z naszej strony www.allplayer.org
    1. używaj ALLPlayera w "nowym" trybie tzn. tym gdzie ikonki są wyświetlane na filmie, bez tego panelu sterującego pod oknem z filmem
    2. używaj menu zaznacz "filtry->używaj własnych kodeków"

    to powinno załatwić sprawę?
    Avatar użytkownika
    Arczi
    Administrator
     
    Posty: 122
    Dołączył(a): 25 sie 2008, o 15:14



  • Jak próbuję odinstalować wasz wspaniały program mam taki komunikat : Wewnętrzny błąd: cannot find utcompiledcode for this version of the uninstaller Co mam z tym dziadostwem zrobić?
    Auriol
    Problem
     
    Posty: 4
    Dołączył(a): 23 lis 2016, o 21:15



  • Wygląda, jakby program antywirusowy wyrzucił jakieś pliki. Proszę zainstalować ponownie i wtedy nie powinno być problemu z odinstalowaniem.
    Maciek
    Pisarz
     
    Posty: 31
    Dołączył(a): 10 paź 2008, o 10:15



  • Nie mam programu antywirusowe to świeży windows 7 w międzyczasie AllPlayer pobrał aktualizacje i je zainstalował a problem z wyświetlaniem obrazu nadal pozostał.
    Auriol
    Problem
     
    Posty: 4
    Dołączył(a): 23 lis 2016, o 21:15



  • może coś z tego:
    1. proszę wyłączyć w ustawieniach opcję "zapamiętuj ustawienia jasności obrazu" i ponownie odpalić allplayera?
    2. proszę włączyć opcję "używaj własnych kodeków" w menu->filtry->"używaj własnych kodeków"?
    3. jeżeli tak jest w trybie pełnoekranowym proszę nacisnąć na klawiaturze numerycznej znak gwiazdki * (lub klawisz + lub - co zmniejsza lub powiększa obraz)
    4. proszę przełączyć wyjście video w menu na inne?

    czy cos z tego zadziałało?
    Avatar użytkownika
    Arczi
    Administrator
     
    Posty: 122
    Dołączył(a): 25 sie 2008, o 15:14



  • Arczi napisał(a):może coś z tego:
    1. proszę wyłączyć w ustawieniach opcję "zapamiętuj ustawienia jasności obrazu" i ponownie odpalić allplayera?
    2. proszę włączyć opcję "używaj własnych kodeków" w menu->filtry->"używaj własnych kodeków"?
    3. jeżeli tak jest w trybie pełnoekranowym proszę nacisnąć na klawiaturze numerycznej znak gwiazdki * (lub klawisz + lub - co zmniejsza lub powiększa obraz)
    4. proszę przełączyć wyjście video w menu na inne?

    czy cos z tego zadziałało?


    Więc tak co do pierwszego punktu jest to wyłączone. Drugi jest włączone. Trzeci punkt jak klikam gwiazdki plus i minus to obraz się powiększa albo pomniejsza ale dalej jest obcięty i jakby zrobione zbliżenie oglądanego filmu. A o punkcie czwartym to już pisałem jak przełączę na Overlay Mixer to obraz jest dobry. Ale przy następnym załączeniu filmu obraz jest biały i słychać tylko dźwięk i znowu trzeba zmienić ustawienie, żeby był obraz i problem powraca.
    Auriol
    Problem
     
    Posty: 4
    Dołączył(a): 23 lis 2016, o 21:15



Powrót do ALLPlayer 6.9-7.3 - problemy i propozycje...




Informacja
  • Kto przegląda forum
  • Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości