Strona 1 z 1

Allplayer 8.2 - problemy i propozycje...

PostNapisane: 21 sie 2018, o 18:17
przez maciej77
Na plus:
- autoresume w końcu zapamiętuje pozycje większej ilości filmów - tylko ciekawe czy plik Autoresume.ini będzie się rozrastał w nieskończoność, czy liczba wpisów jest ograniczona ?
Po zakończeniu filmu wpis mógłby się kasować - ale to co jest to i tak jest lepsze niż tworzenie pliku dla każdego filmu jak to było w poprzednich wersjach Allplayera :)

Na minus:
- brak changelogu (patrz pytanie wyżej) - tak naprawdę nie wiadomo co się zmieniło w kolejnej nowej wersji Allplayera...
- otwierając Allplayera ze skrótu nadal odtwarza się automatycznie ostatni plik - a może chciałem włączyć radio albo wybrać plik z playlisty ? - niestety nie da się...
- plik Searchdir.dat nadal nie działa a wyszukiwarka w programie służy tylko do uruchomienia playlisty.
- wzmocnienie dźwięku (pogłośnienie maksymalne) powoduje że słychać same trzaski - skoro w VLC na 200% wszystko działa idealnie a w Allplayerze pogłośnienie o dwie kreski powoduje trzaski - to może trzeba było tego nie "ulepszać" ?

Re: Allplayer 8.2 - problemy i propozycje...

PostNapisane: 3 wrz 2018, o 14:49
przez aguirre
U mnie nie działa zapamiętywanie pozycji filmu. Co gorsze nigdzie w opcjach nie widzę opcji włączenia bądź wyłączenia tego :cry:

Re: Allplayer 8.2 - problemy i propozycje...

PostNapisane: 5 wrz 2018, o 06:09
przez vodaabyk
Na początku zaznaczam że oglądam filmy na monitorze 2.
1. Program od początku nie zapamiętywał proporcji obrazu. Ustawianie za każdym razem 16:9 jest irytujące.
2. Przy włączonych napisach film raz na dwie, trzy minuty przycina się na ułamek sekundy.
3. Ustawienie odtwarzania na monitorze 2 działa tyko do momentu zamknięcia programu. Za każdym razem trzeba klikać w ustawienia.
4. Nie działa korektor dźwięku.
Ogólnie powinno być tak że raz ustawiam swoje preferencje i program je trzyma a nie narzuca mi swoje domyślne !

Re: Allplayer 8.2 - problemy i propozycje...

PostNapisane: 16 wrz 2018, o 11:04
przez sledziona
czy jest mozliwosc sprawdzenia aktualizacji allplayera/ kodekow w samym programie bo widze ze juz nie ma takiej opcji i zeby sprawdzac czy mam najnowsza wersje musze sprawdzac na stronie allplayera - co jest troche upierdliwe