Brak dżwięku

Wszelkie problemy, instrukcje obsługi, propozycje rozbudowy tych nowych przydatnych programów...
zbyszekeb
Problem
Posty: 4
Rejestracja: 5 sty 2011, o 01:32

Brak dżwięku

Post autor: zbyszekeb » 5 sty 2011, o 20:31

Witam.Mam taki problem,chcę oglądać tv z anteny sat korzystając z All Playera i obraz jest ok ale nie ma dżwięku.Urządzenie do przechwytywania obrazu to WinFast VC100 U/LEADTEK.Pozdr.

Awatar użytkownika
vodaabyk
Problem
Posty: 5
Rejestracja: 23 lis 2008, o 04:57

Re: Brak dżwięku

Post autor: vodaabyk » 5 sty 2011, o 21:09

Jeśli w innym oprogramowaniu dźwięk jest sprawdź w filtrach Allplayera czy masz wybrane odpowiednie ustawienia tunera i audio.

zbyszekeb
Problem
Posty: 4
Rejestracja: 5 sty 2011, o 01:32

Re: Brak dżwięku

Post autor: zbyszekeb » 5 sty 2011, o 23:11

Dziękuję za podpowiedż. Przyznaję się że nie bardzo znam się na tym. Zestaw sat dostałem w prezencie będę go używał w czasie postojów w trasie,jeżdżę ciężarówką po Europie.Urządzenie do przechwytywania obrazu o którym pisałem jest z programem ShowBiz DVD 2 i działa prawidłowo jest obraz i głos ale służy do tworzenia płyt DVD z kamer i nie można zrobić okna full screen jest tylko małe okienko poglądowe dlatego szukam innej opcji aby użyć laptopa jako monitora do tej sat.Co dziwne,najnowszy All Player 4.5 w ogóle nie włącza opcji "pokaż video z kamery".Z Live Update ściągałem kodeki,naprawiałem system,parę sms-ów poszło i nic. Dopiero jak pobrałem wersję V3.6 to pokazał się obraz ale nie wiem jak ustawić filtry i tuner bo opis znalazłem dla wersji 4.5 a w wersji V3.6 po wciśnięciu "Ustawienia filtrów" ukazują sie inne rubryki.Pozdr.

Awatar użytkownika
vodaabyk
Problem
Posty: 5
Rejestracja: 23 lis 2008, o 04:57

Re: Brak dżwięku

Post autor: vodaabyk » 6 sty 2011, o 10:00

Chodziło mi o te ustawienia:
All.JPG
All.JPG (39.23 KiB) Przejrzano 50827 razy
Kodeki nie mają tu nic do obrazu i dźwięku. Generuje je Tuner Tv (Sat). Kwestia obrazu i dźwięku to kwestia prawidłowych ustawień.

zbyszekeb
Problem
Posty: 4
Rejestracja: 5 sty 2011, o 01:32

Re: Brak dżwięku

Post autor: zbyszekeb » 6 sty 2011, o 13:29

Witam.Dzięki za podpowiedż.Chwilowo jestem w gościnie i wszedłem na forum aby sprawdzić.Po powrocie do domu spróbuję.Super info ze zdjęciem.Pozd.

zbyszekeb
Problem
Posty: 4
Rejestracja: 5 sty 2011, o 01:32

Re: Brak dżwięku

Post autor: zbyszekeb » 6 sty 2011, o 21:45

Właśnie uruchomiłem.Jest ok.Dziękuję za podpowiedż.Pomyślności w 2011 Roku.Pozdr.

Marcin
Administrator
Posty: 7
Rejestracja: 16 mar 2011, o 11:00

Re: Brak dżwięku

Post autor: Marcin » 11 kwie 2016, o 10:59

toonnee pisze:Ja również mam ten problem :x :x
również w telefonie SE C702 ??

ODPOWIEDZ