Ustawienia AllConverter.

Wszelkie problemy, instrukcje obsługi, propozycje rozbudowy tych nowych przydatnych programów...
benzino
Problem
Posty: 2
Rejestracja: 11 sty 2011, o 11:07

Ustawienia AllConverter.

Post autor: benzino » 11 sty 2011, o 11:48

Witam,
Czy opcja Konwertuj z Allplayera została porzucona na rzecz AllConverter PRO (tak przeczytałem w którymś wątku forum)?
Jeśli odpowiedź na to pytanie jest przecząca to co należy zrobić aby przestały pojawiać się błędy (mimo wykupienia Live update dla AllPlayera) "brak EnCodera Xvid ..." i "brak Encodera AC3 ...", a potem "katastrofalny błąd $8000FFFF"? Przeszedłem kroki opisane między innymi tutaj: http://forum.allplayer.org/viewtopic.ph ... =779#p4354. Ale problem ciągle jest.

Jeśli odpowiedź na pierwsze postawione pytanie jest potwierdzająca to gdzie można znaleźć dokumentację do AllConverter PRO? Jeśli takowej nie ma to czy mógłbym otrzymać odpowiedź na poniżej postawione pytania:
- czym jest opcja Video Preset (default, fastfirstpass, slowfirstpass, itd.)?
- czym jest opcja Frame Size (HD480, HD720 itd.)?
- jak zmusić program do tego aby parametry Video oraz dźwięku pozostały takie same jak oryginału (zmieniając jednocześnie Video/Audio Encoder)? Innymi słowy mam mkv 1280x720 bit rate 3200 kb/s i 23,976 fps format AVC, i chciałbym z tego mieć DivX/AC3 z tymi samymi parametrami + napisy. Wybierając defaultowe ustawienia AVI-AC3 (i zmieniając encoder na DivX) wynik jest ... "niezadowalający": kiepski bitrate dla wideo i audio powoduje że film jest w bardzo kiepskiej jakości.
- czy wykupienie pełnej wersji AllConverter PRO daje jakieś dodatkowe bonusy poza możliwością edycji WaterMark'a? Jesli tak to jakie?

Awatar użytkownika
Arczi
Administrator
Posty: 65
Rejestracja: 25 sie 2008, o 15:14

Re: Ustawienia AllConverter.

Post autor: Arczi » 14 sty 2011, o 00:07

Proszę po wczytaniu filmu nacisnąć "Video Edit" aby ustawić wszystkie parametry Video lub "Audio Edit" aby ustawić wszystkie parametry Audio.

benzino
Problem
Posty: 2
Rejestracja: 11 sty 2011, o 11:07

Re: Ustawienia AllConverter.

Post autor: benzino » 14 sty 2011, o 10:00

Arczi pisze:Proszę po wczytaniu filmu nacisnąć "Video Edit" aby ustawić wszystkie parametry Video lub "Audio Edit" aby ustawić wszystkie parametry Audio.
Rozumiem. Nie ma jednak możliwości wyboru innego FPS dla Wideo niż te zdefiniowane. W przypadku Audio również wybór parametrów jest możliwy tylko i wyłącznie z tych zdefiniowanych. Innymi słowy nie mam możliwości ustawień identycznych parametrów jakw oryginale.

Czy zmieniając/tworząc wpisy do pliku settings.ini będę w stanie "zdefiniować" brakujące dane tak aby pojawiły się na liście wyboru i jeśli tak to czy będą po wybraniu brane pod uwagę w czasie konwersji?

Awatar użytkownika
Arczi
Administrator
Posty: 65
Rejestracja: 25 sie 2008, o 15:14

Re: Ustawienia AllConverter.

Post autor: Arczi » 15 sty 2011, o 01:28

benzino pisze:Czy zmieniając/tworząc wpisy do pliku settings.ini będę w stanie "zdefiniować" brakujące dane tak aby pojawiły się na liście wyboru i jeśli tak to czy będą po wybraniu brane pod uwagę w czasie konwersji?
tak - po to jest ten plik w miarę prosto zrobiony, aby można było dostosowywać dodatkowe parametry chociażby w notatniku

Marzena

Re: Ustawienia AllConverter.

Post autor: Marzena » 28 cze 2016, o 16:07

Dzień dobry,




Po wprowadzeniu klucza aktywacyjnego, nadal nie odblokowały się pełne możliwości programu. Próbuję przekonwertować plik video do formatu, który będzie odczytywany przez urządzenie Apple, jednak jedyną możliwością na początku było przekonwertowanie do mp4. Po pobraniu wszystkich możliwych aktualizacji z okienka "help > check updates" można skonwertować plik do kilku formatów, ale wciąż nie ma apple i wielu innych, które znajdują się w ofercie. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

Marcin
Administrator
Posty: 7
Rejestracja: 16 mar 2011, o 11:00

Re: Ustawienia AllConverter.

Post autor: Marcin » 19 lip 2016, o 13:17

Witam.

Bardzo prosimy o zgłoszenie problemu do supportu ALLPlayer: marcin@allplayer.org

ODPOWIEDZ